Manta Travel Manta Travel
Manta Aktie

Sulawesi landeninformatie

Het vroegere Celebes heet tegenwoordig Sulawesi. Het is een van de grotere eilanden van Indonesië. Het eiland heeft heel veel te bieden. Vooral de natuur is zeer divers, ongerepte regenwouden, witte zandstranden, vulkanen en heldere meren wisselen elkaar af.


Door een relatief goede infrastructuur zijn deze schatten van Sulawesi eenvoudig te ontdekken. Sulawesi is uniek met haar flora en fauna, veel kom je elders in Indonesië niet tegen. In Noord Sulawesi zijn de bezienswaardigheden op relatief korte afstand van elkaar. Dit maakt het heel goed mogelijk om in een korte tijd heel veel te zien.
Naast de fraaie natuur zijn hier ook archeologische bezienswaardigheden te vinden. De ongerepte natuur vinden we vooral rond de vulkanen en in de reservaten. De kokosplantages hebben grote delen van de oorspronkelijke natuur vervangen.

De bezienswaardigheden van Sulawesi zijn vooral in de buurt van de Trans-Sulawesi snelweg te vinden. Dit maakt het eenvoudig om deze in een relatief korte tijd te bezoeken. Omdat de Trans-Sulawesi snelweg een sterk toeristisch karakter heeft, is het eenvoudig om een Engelstalige gids en/of chauffeur te vinden. Net als goede en goedkope overnachtingsmogelijkheden en etensgelegenheden.

Sulawesi is net als de overige delen van Indonesië door verschillende westerse landen overheerst. Naast de Portugezen hebben met name de Nederlanders een sterke stempel op het land gedrukt. Naast de westerse overheersing zijn er ook oosterse invloeden herkenbaar. De Bajau, oorspronkelijk zeenomaden, hebben hun plekje op het eiland gevonden, net als de Chinezen. De Sulawese bevolking bestaat grofweg uit een kleine 20 etnische groeperingen, die zich onderscheiden door taal, uiterlijk en religie.Klik hier voor de site van STO Garant


Klik hier voor de
GARANTIEREGELING
van Manta Travel
Aanbiedingen